Implantologie

Implantologie heeft tot doel tanden te vervangen door tandheelkundige implantaten. Implantologie kan een uitstekende oplossing zijn voor wie één of meerdere tanden mist, maar toch ongehinderd wil kunnen praten, lachen en eten. Een implantaat is een kunstmatige wortel, meestal van titanium, die in het bot wordt geplaatst. Het is een lichaamsvriendelijk fundament, dat in de kaak wordt vastgezet en een solide basis vormt om nieuwe tanden en kiezen op te kunnen plaatsen.Moderne implantaten hebben meestal een schroefvorm. De schroef zal na verloop van tijd vastgroeien door een proces dat osseointegratie heet. Als een implantaat in het bot is vastgegroeid maakt de tandarts een vervanging voor de verloren tand. Deze is niet van echt te onderscheiden en er kunnen nooit meer gaatjes in ontstaan.

Enkeltandsvervanging

Mist u slechts een enkele tand of kies, dan is een implantaat met een kroon vrijwel altijd de beste oplossing. Het resultaat ziet eruit en voelt als uw eigen tand.

Implantaat gedragen brug

Mist u meerdere tanden en/of kiezen, dan is een brug op implantaten vrijwel altijd de beste oplossing. Het resultaat ziet eruit en voelt als uw eigen tanden.

Implantaat gedragen overkappingsprothese

Mist u al uw tanden en kiezen, dan is een prothese of brug op implantaten vrijwel altijd de beste oplossing. Uw gebit geeft u weer natuurlijke zekerheid.

Botaugmentatie

Om succesvol implantaten te kunnen plaatsen, moet er voldoende bot op de juiste plaats aanwezig zijn. Botaugmentatie is een behandeling die ervoor kan zorgen dat er weer voldoende kaakbot is.

Voor meer informatie over implantaten kunt u naar www.implantaat.nl of maak gerust een consult afspraak bij mevrouw R. Lataabi, implanterend tandarts, zij zal u een advies op maat kunnen geven.